Aubergine-zucchini lasagne med rågcrisps

75 g  rågcrisps (tomatpesto)
2  auberginer
4 msk smör
1 zucchini
2 dl crème fraîche
2 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 dl riven ost
färsk basilika
salt, svartpeppar

1. Skär auberginerna i cirka en halv centimeter tjocka skivor och strö salt över dem.
2. Låt aubergineskivorna ”gråta” i 20 minuter och torka därefter av dem med hushållspapper.
3. Stek aubergineskivorna i smör i stekpanna tills de är knapriga.
4. Skär zucchinin i cirka en halv centimeter tjocka skivor.
5. Lägg crème fraîchen, de soltorkade tomaterna och olivoljan i en mixer och mixa till en slät röra.
6. Ta en ugnsform och häll tomatsåsen på bottnen.
7. Fyll därefter formen i tur och ordning med aubergine, lite krossade rågcrisps, basilika, riven ost och zucchini.
Fortsätt tills formen är full.
8. Grädda i ugnen i 180 °C i cirka 35 minuter.