Enchilada med rågcrisps och köttfärs

500 g köttfärs

1 finhackad lök

1 finhackad vitlöksklyfta

225 g krossade tomater

2 msk Worcestershiresås

1 msk paprikapulver

1 msk oregano

2 msk chilipulver

1 tsk kummin

1 tsk svartpeppar

salt, svartpeppar

400 g riven ost

250 g enchiladasås

1 påse Linkosuo Rågcrisps

creme fraiche

  1. Brunstek köttfärsen med lökarna och låt svalna
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna.
  3. Bred litee enchiladasås i en ugnsform.
  4. Lägg hälften av rågcrisps i formen och häll köttfärsen över dem.
  5. Lägg resten av rågcrisps i formen och häll resten av enchiladasåsen över dem.
  6. Strö på den rivna osten och grädda i 200 grader tills ytan är vackert brun.
  7. Servera med creme fraiche.

Enchiladasås

2 msk olja

1 finhackad lök

1 finhackad vitlöksklyfta

3 msk mjöl

1/2 tsk kummin

1/2 tsk svartpeppar

4 dl hönsbuljong

2 msk jalopeno

1/2 tsk torkad oregano

salt

  1. Fräs lökarna i en kastrull, tillsätt mjölet och stek i ett par minuter.
  2. Häll i buljongen lite i taget under omrörning.
  3. Tillsätt resten av kryddorna och låt sjuda i 20 minuter i svag värme.
  4. Mosa om du vill.